Veelgestelde vragen


Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over het volgen van een traineeship bij CWZ.

 

Veelgestelde vragen


Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over het volgen van een traineeship bij CWZ.

Een jaar oriënteren klinkt goed, maar ik heb nog geen idee welke kant ik op wil. Zijn hier tools voor?


Bij de start krijg je via het loopbaancentrum twee persoonlijkheidstesten aangeboden die je digitaal mag maken. De resultaten bespreken we gezamenlijk en kunnen je ondersteuning bieden bij het realiseren van een loopbaankaart, een hulpmiddel bij het realiseren van je ambities.
 

Wat mag ik verwachten van een afdeling en wat verwacht de afdeling van mij?


Je bent als 'extra kracht' aan het team toegevoegd waardoor je alle ruimte krijgt om verdieping te geven aan het specialisme en om persoonlijke leerdoelen te verwezenlijken.
Het inwerkprogramma dat je van FlexWerk krijgt, kan je veel ondersteuning bieden.
Daarnaast heeft elke verpleegafdeling en zo ook FlexWerk een basisprofiel “voorbehouden en risicovolle handelingen” waar je via het E-learning programma Brainwave, leermodules kunt volgen en laten toetsen.
De afdeling verwacht dat jij gemotiveerd, betrokken en leergierig bent. Er wordt een behoorlijke mate van zelfstandigheid van je verwacht. Je bent immers gediplomeerd. Je werkt niet meer onder volledige supervisie. Je krijgt wel 1 à 2 begeleiders voor de duur van de traineeperiode toegewezen. Dit zijn je vaste aanspreekpersonen en zij maken je wegwijs op de afdeling.
 

Wat gebeurt er als ik besluit te stoppen?


De eerste maand geldt als proeftijd. Dan hebben beide partijen nog de mogelijkheid afscheid van elkaar te nemen zonder consequenties. Omdat er een einddatum in je eerste contract staat is er geen sprake van een opzegtermijn.
 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een traineeship?


Je komt in aanmerking voor het traineeship wanneer je minder dan 1 jaar werkervaring hebt als gediplomeerd verpleegkundige of minimaal een half jaar stage hebt doorlopen in een ziekenhuis. Ben je enthousiast? Kijk bij de vacatures of we op dit moment een traineeship aanbieden en solliciteer!
 

Uit hoeveel uur bestaat mijn arbeidsovereenkomst?


Je krijgt een contract voor minimaal 24 uur en maximaal 28 uur per week aangeboden, maar werken op basis van meeruren behoort tot de mogelijkheden.
 

Hoe weet ik wanneer ik moet werken?


Het dienstrooster wordt 1½ maand van tevoren gepubliceerd. Daarin wordt rekening gehouden met je wensen die je in MijnRooster kenbaar mag maken. Afhankelijk van je contract mag je 4 tot 6 wensen en een vaste voorkeursdienst opgeven.
 

Is het ook mogelijk om een langere periode op dezelfde afdeling te werken?


Het tijdelijk werken op 1 afdeling behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld vanwege invulling zwangerschapsverlof of langdurig ziekteverzuim van een collega.
We houden in het programma rekening met de doelstelling dat je straks allround flexibel inzetbaar bent op alle verpleegafdelingen. Daarvoor geldt dat je gedurende het traineejaar minimaal een half jaar flexibel inzetbaar bent geweest.
 

Wat gebeurt er na de afsluiting van het traineeship? Kan ik dan gaan solliciteren?


Ja, wanneer je je traineeship hebt afgesloten ben je vrij om te solliciteren en dus door te stromen naar een vaste afdeling. Je mag uiteraard ook je functie als allround flex verpleegkundige binnen FlexWerk CWZ voortzetten, eventueel totdat je een passende baan gevonden hebt.
Ook mag je voortijdig solliciteren. Maar pas nadat het traineeship is afgesloten, kan je een vacature op een vaste afdeling invullen.
 

Hoe is het vacaturebeleid voor verpleegkundigen bij CWZ geregeld?

 

  • Gediplomeerd verpleegkundigen met meer dan 1 jaar ervaring: zij mogen rechtstreeks reageren op vacatures die verpleegafdelingen en FlexWerk hebben uitgebracht.
  • Gediplomeerd verpleegkundigen met meer dan 1 jaar ervaring, die bij FlexWerk worden aangenomen: Zij werken eerst een half jaar flexibel, dus inzetbaar op alle verpleegafdelingen. Daarna mogen zij solliciteren naar een functie op een vaste afdeling.
  • Verpleegkundigen met minder dan 1 jaar ziekenhuiservaring: Zij kunnen solliciteren voor het traineeship.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media!

 

Samen maken we het verschil

CWZ is één van de 27 topklinische
opleidingsziekenhuizen in Nederland. 
Al meer dan 170 jaar zijn wij hét ziekenhuis
van de regio Nijmegen.  

Samen maken we het verschil

CWZ is één van de 27 topklinische
opleidingsziekenhuizen in Nederland. 
Al meer dan 170 jaar zijn wij hét ziekenhuis
van de regio Nijmegen.  

 

 

© 2023 CWZ. Alle rechten voorbehouden.      Disclaimer      Sitemap

 

© 2023 CWZ.
Alle rechten voorbehouden.