Claudia, coördinator beveiliging en BHV, vertelt over de beweegchallenge

Claudia, coördinator beveiliging en BHV, nam deel aan de beweegchallenge*. ‘De challenge vind ik een mooi initiatief. Het maakt mensen ervan bewust meer te bewegen. Als CWZ hebben we ons beste beentje voor gezet. En, we hebben gewonnen!' Samen met de raad van bestuur (die ook deelnam), nam Claudia de cheque in ontvangst.

Claudia: 'Normaal fiets ik drie keer per week naar CWZ voor mijn werk. Qua kilometers wilde ik dit ook behalen nu ik niet naar het werk fiets, omdat ik thuiswerk. Dit was in het begin lastig, maar op een gegeven moment heb ik een plan gemaakt hoe ik toch meer kon gaan fietsen. Vanaf toen heb ik bijna alles op de fiets gedaan: boodschappen, kinderen naar de sport brengen etc. En als ik wel in CWZ moest zijn voor een afspraak, pakte ik bewust de fiets om zoveel mogelijk kilometers te maken voor CWZ. Zo kon ik toch mijn bijdrage leveren.

Ook wandelen heb ik meer opgepakt. In de weekenden hebben we extra veel wandelingen gemaakt met het gezin. Met deze wandelkilometers erbij heb ik gedurende de challenge zelfs meer bewogen dan daarvoor. De wetenschap dat je kilometers kon ‘sparen’ voor een prijzenpot voor CWZ, gaf mij de drive om meer te bewegen.

Deze drive heb niet alleen ik gevonden. Want, we hebben gewonnen! Ik ben super trots op al mijn collega’s die hebben meegedaan! Onze saamhorigheid heeft ook hier weer een mooie stempel op mogen drukken. In deze tijden moeten we toch een stapje extra zetten om sámen een doel te bereiken. Fantastisch dat het is gelukt!

De challenge is nu wel voorbij, maar ik blijf proberen zoveel te bewegen. Doe jij ook mee?’

*Samen met 17 andere organisaties fietsten en wandelden we afgelopen maand voor het goede doel. CWZ deed mee aan dit initiatief van Schoon, Slim en Onderweg, omdat we graag bijdragen aan een schoon, gezond en in beweging Nijmegen én de vitaliteit van onze medewerkers nog meer willen stimuleren. Deze cheque gaan we dan ook besteden aan dit thema. Samen vitaal.

19 november 2020