Dag van de Mobiliteit

Voor één dag een andere baan

Dinsdag 21 april stonden de onze deuren open voor de Dag van de Mobiliteit. CWZ ontving 20 mensen van andere organisaties, die meeliepen op zeer diverse werkplekken.

De Dag van de Mobiliteit is een samenwerking van allerlei organisaties in de regio en is er voor mensen die interesse hebben in:

  • het leren kennen van een ander bedrijf;
  • opdoen van inspiratie en nieuwe ideeën;
  • nieuwe werkzaamheden uitproberen;
  • het krijgen van meer zicht op een mogelijke nieuwe stap in hun loopbaan;
  • vergroten van hun netwerk.

De deelnemers die een dag in het CWZ meeliepen, waren erg enthousiast. In de middag kregen zij van alles te horen over het werk in een ziekenhuis, waarna een rondleiding volgde. Dat kijkje achter de schermen werd veelal als bijzonder en als een ‘eye-opener’ ervaren. In de ochtend liepen de deelnemers mee op de door hen  specifiek uitgezochte werkplek.

Projectleider op de kinderafdeling

Zo ontving de kinderafdeling Vera, projectleider bij een woningcorporatie. Ze liep mee met Trudy, verpleegkundige op de kinderafdeling. Vera: ‘Ik heb het erg naar mijn zin bij mijn werkgever en heb een leuke functie. Toch zag ik dit als een unieke kans. Ik wilde weten of verpleegkunde iets voor mij is in de toekomst. Het lijkt me een mooi beroep, maar hoe is het nu écht? Deze dag helpt een beetje met het antwoord op die vraag. Dat is heel waardevol en inspirerend.’

Woonbegeleider bij pathologie

Ook Nicole vond het een inspirerende dag. Nicole is momenteel begeleider op een woongroep van mensen met een meervoudige beperking. Vandaag nam ze een kijkje bij pathologie. ‘Dit is een totaal andere wereld. Het beroep laborant of patholoog heeft me altijd al interessant geleken. Het was heel bijzonder om mee te kijken bij het prepareren van weefsel voor het onderzoeksproces.’

Woonbegeleider bij secretariaat CWZ academie

Kim is, evenals Nicole, op dit moment woonbegeleider. Zij keek mee bij Astrid Ebbers, secretaresse bij de CWZ academie. ‘Ik twijfel nog wat ik precies wil gaan doen. In ieder geval ga ik een loopbaanswitch maken. De directe patiëntenzorg laat ik achter me, maar ik wil wel bij de zorg betrokken blijven.
Naast een secretaressefunctie lijkt het me ook heel interessant om nog eens een kijkje te nemen bij de apotheek. Wel zo slim om te doen voordat ik eventueel aan de driejarige opleiding begin. Hierover heb ik na vandaag nog contact met de loopbaanadviseur van CWZ.’

Succesvolle dag

Natuurlijk kregen ook CWZ medewerkers de kans om eens buiten ons ziekenhuis een kijkje te nemen. Dit deden zij bijvoorbeeld bij het ROC, de Radboud Universiteit, de gemeente Nijmegen en gemeente Arnhem, Kamer van Koophandel en Rechtbank Gelderland. Aan het einde van deze succesvolle dag was er met alle deelnemers van alle organisaties en bedrijven een netwerkborrel bij theater Cardo Pluryn in Groesbeek.

Interesse?

Ook een keer meedoen? Volgend jaar is er weer een dag van de mobiliteit. Als je werkt bij 1 van de deelnemende organisaties kan je jezelf tegen die tijd aanmelden bij je werkgever.