Fietsen naar je werk

Onder het motto ‘Fietsen naar je werk, da’s pas sterk!’ wil CWZ medewerkers aanmoedigen om met de fiets naar het werk te komen. Fietsen draagt bij aan de vitaliteit van medewerkers, zorgt ervoor dat het ziekenhuis beter bereikbaar is in de spits en dat er meer parkeerplaatsen voor patiënten en bezoekers beschikbaar zijn.

Punten sparen met elke fietsrit
Voor fietsende medewerkers heeft CWZ een fietsbonussysteem opgezet. Medewerkers kunnen een tag aan hun fiets laten bevestigen en zo sparen zij afhankelijk van de afstand woon-werkverkeer punten met elke fietsrit naar het werk.
De gespaarde punten, oftewel bikies, kunnen worden verzilverd in een speciale webshop of bij aangesloten rijwielhandelaren.

Investering in gezondheid

Medewerkers Pim en Ilse, beide werkzaam op de centrale sterilisatieafdeling, vinden het heel positief dat fietsen naar het werk wordt beloond. Samen leggen zij zo’n 60 kilometer op hun racefietsen af om naar en van het werk te reizen. Pim ziet fietsen naar CWZ als een goede investering in zijn gezondheid en ook voor Ilse is gezondheid een belangrijke drijfveer om te fietsen. Door te fietsen naar het werk krijgt zij ontzettend veel energie, wat zeer belangrijk is als je werkt op een afdeling waar je continue alert moet zijn.