Top Employers 2020: CWZ Topwerkgever in de zorg

CWZ is voor het elfde achtereenvolgende jaar gecertificeerd als Topwerkgever in de categorie ‘Cure & Care’.

Het onderzoek

Het internationale Top Employers Institute certificeert organisaties als Top Employer Nederland. Dit keurmerk krijg je niet zomaar. Jaarlijks worden de organisaties die zich hiervoor opgeven getoetst aan de hand van strenge criteria. De deelnemende organisaties doorlopen een uitgebreid onderzoekproces over arbeidsvoorwaarden. De eisen gaan over geformaliseerd HR beleid (waaronder primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden), maar juist ook over de communicatie en HR in de praktijk. Denk hierbij aan intranet, de elektronische leeromgeving, opleidingen, lunchbijeenkomsten, persoonlijke aandacht voor medewerkers en hun ontwikkeling, goede doelen en deelname aan maatschappelijke zaken.

Waardevol

Erich Jan Wiechert, manager P&O: ‘Ook met het Santeon brede programma ‘Sterk in je Werk’ zetten we in op vitaliteit en motivatie van medewerkers. Als werkgever willen we hen zo goed mogelijk faciliteren op het gebied van talenten en kwaliteiten, balans, ontwikkeling, gezondheid en werkwaarden. Het zijn immers onze medewerkers die staan voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg. Dit is een belangrijk onderdeel van de inzet op excellent werkgeverschap.’ Lotte van Dinther, adviseur arbeidsmarkcommunicatie: ‘We merken dat het goed is om jaarlijks de organisatie uitgebreid onder de loep te nemen als het gaat om het aanbod van arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden. De vergelijking met andere Top Employers, ook buiten de zorg, levert vaak interessante resultaten op.' Erich Jan: ‘Dit topwerkgeversonderzoek vertelt hoe en welke zaken geregeld zijn in ons ziekenhuis. Het andere grote onderzoek dat we eens in de twee jaar houden, namelijk het medewerkersonderzoek, heeft een andere insteek. Daar wordt juist onderzocht hoe de medewerkers werken bij CWZ ervaren. De combinatie van deze twee resultaten is erg waardevol en geeft dan ook richting aan mogelijkheden tot verbetering.’

Onze medewerkers

Natuurlijk is het heel mooi dat we dit keurmerk al jaren mogen uitdragen. Maar wie anders dan onze eigen medewerkers(klik op de functiegroep van jouw interesse) kunnen beter vertellen hoe het is om hier te werken?

Zie www.topemployers.nl voor meer over het keurmerk en ons bedrijfsprofiel.