Top Employers 2021: CWZ topwerkgever in de zorg

CWZ is gecertificeerd als Top Employer in de categorie ‘Cure & Care’.

Het onderzoek

Het internationale Top Employers Institute certificeert organisaties als Top Employer Nederland. Jaarlijks worden organisaties die zich hiervoor opgeven getoetst aan de hand van strenge criteria. Dit gaat over faciliteiten die geboden worden aan medewerkers; hoe zaken geregeld zijn. Deelnemende organisaties doorlopen een uitgebreid onderzoekproces over verschillende thema’s.

Positieve veranderingen

José Letsch, manager P&O: ‘CWZ ontwikkelt zich als organisatie en we werken steeds meer slim samen. Ook in het jaar waarin Covid zo doordrongen is in al onze werkzaamheden, zetten we mooie stappen. Positieve veranderingen, waar we nu in sneltreinvaart ervaring mee opdoen, nemen we mee in onze toekomstige manier van werken. Want als werkgever willen we medewerkers zo goed mogelijk faciliteren. Het zijn immers onze medewerkers die staan voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg.’
Ale Houtsma, voorzitter raad van bestuur: ‘Juist daarom willen we óók regelmatig meten hoe het gaat met onze medewerkers, bijvoorbeeld als het gaat om werkgeluk. Hoe gelukkig je bent in je werk wordt onder meer bepaald door zingeving, voldoening en plezier. Daar stellen we vragen over. Wat vertel je straks thuis over je werk? Of als je buurman je vraagt hoe het is om in CWZ te werken? Wat gaat goed en wat kan beter? Dat vind ik belangrijk en wil ik graag weten. Want met kennis daarover kunnen we hierop inspelen, óók met de faciliteiten die we bieden als werkgever.’

Combinatie van resultaten

Dit topwerkgeversonderzoek vertelt hoe en welke zaken geregeld zijn in ons ziekenhuis. José: ‘We merken dat het goed is om jaarlijks de organisatie uitgebreid onder de loep te nemen als het gaat om de geboden faciliteiten en het beleid. Het andere grote onderzoek, namelijk het medewerkersonderzoek, heeft een andere insteek. Daar wordt juist onderzocht hoe medewerkers werken bij CWZ ervaren. De combinatie van deze twee resultaten is erg waardevol. Het geeft richting aan mogelijkheden tot verbetering; we willen een inspirerend opleidingsziekenhuis zijn, waar medewerkers zich uitgedaagd voelen, zich ontwikkelen, en iedere dag met plezier en in samenhorigheid komen werken.’
Het medewerkersonderzoek wordt dit jaar uitgevoerd.

Thema's uitgelicht

CWZ wil voor medewerkers de beste werkgever én een inspirerende werkgever zijn. Waar iedereen elke dag met plezier komt werken. Daarom werken we er hard aan om medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren. Deze inspanningen raken thema’s uit het Top Employers onderzoek. Onze eigen medewerkers vertellen je graag meer over een aantal thema’s. Klik op de foto's voor meer over hun ervaring:

Iris en Margreet over het thema on-boarding. Over het belang van persoonlijke aandacht tijdens de eerste kennismaking met CWZ als werkgever. En bij het verwelkomen van nieuwe collega's.

Lisa, Marike en Theo over het thema leadership. Over verpleegkundig leiderschap en waarom dit zo belangrijk is voor het leveren van de beste zorg. En over hoe het leidt tot verbondenheid en werkplezier!

Janine, Maartje en Cocky over het thema learning. Over de noodscholing voor mensen die zich inzetten in CWZ tijdens de coronacrisis. En over hun eigen werk- en leerervaring tijdens Covid.

Mariël en Erich Jan over het thema engagement. Over hoe intercollegiale coaching voor artsen bijdraagt aan kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg én aan zorg voor elkaar.

Zie www.top-employers.com voor meer over het keurmerk en ons bedrijfsprofiel.
Alle ziekenhuizen binnen ons landelijke samenwerkingsverband Santeon mogen zich dit jaar met trots Top Employer noemen.