Verpleegkunde

Trots op het vak

De inzet van onze verpleegkundigen is, net als die van onze andere medewerkers, enorm waardevol. Tijdens de coronacrisis, maar natuurlijk ook in elke andere periode. Een mooi vak, dat zeker niet altijd gemakkelijk is. We zijn trots op onze verpleegkundigen en zij op hun werk. We laten je graag hun passie voor dit vak zien. Kijk jij ook?

Al het beeldmateriaal op deze pagina is opgenomen vóór de coronacrisis #keepdistance #staysafe.

Best menselijke zorg

Wil jij werken aan de best menselijke zorg? Ambities van CWZ én ambities van jezelf waarmaken? Dit is een uitdaging die we graag samen met jou aangaan. Als organisatie ontwikkelen we continu en als verpleegkundige lever je daarin een belangrijke bijdrage. We halen het beste uit je, zien graag je enthousiasme, bieden volop doorgroeimogelijkheden en we juichen het toe als je buiten kaders kan denken en handelen. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Om je heen heb je gedreven collega’s en andere professionals, samen maken we het verschil.

Onze verpleegkundigen in beeld

Het verschil maken. Dat is wat onze verpleegkundigen willen. Manon, Margot, Marly, Luc, Souhaib, Annette en Theo vertellen jou hun persoonlijke verhaal. Ze vertellen jou waarom werken in de zorg voor hen zoveel betekent. Zoals zorg belangrijk is voor iedereen. Bekijk de video's.

De patiënt kennen als mens en behandelen als naaste en zorg persoonlijk maken. Daar streven we naar bij CWZ. Alle medewerkers dragen hieraan bij en zéker onze verpleegkundigen.
CWZ is een groot topklinisch ziekenhuis. We hebben veel specialismen. Voor jou als verpleegkundige betekent dit: zelfstandigheid, eigen regie, veel verschillende taken en zicht op de totale patiënt. Bij ons ben je echt allround.

‘Er is veel specifieke kennis in het ziekenhuis en we hebben kundige artsen waar mensen voor naar CWZ komen. Ik ben echt trots als patiënten speciaal om die reden naar ons ziekenhuis komen. Ook als verpleegkundige wil ik dat waarmaken.’
Sanne Linders, allround verpleegkundige longziekten

‘Ontwikkelen wordt gestimuleerd. Samen met je leidinggevende bekijk je jouw behoefte en het daarbij passende aanbod. En als je uitdaging nodig hebt, is er altijd wel een opleiding, specifieke taak of aandachtsveld waar je je op kunt richten.’

Cindy Freriks, senior verpleegkundige Acute Opname Afdeling

Onze verpleegkundigen Sanne en Cindy vertellen je graag meer over:

Wil je graag meer weten over werken als verpleegkundige in de acute zorg, zoals SEH verpleegkundige en IC verpleegkundige? Bekijk dan de film over onze acute zorg.

Karin maakte na haar 50e de overstap naar allround verpleegkundige

Karin Tijsse-Claase, allround verpleegkundige neurologie/neurochirurgie

'CWZ is voor mij de juiste plek om mij tot mijn pensioen te kunnen blijven ontwikkelen: om de uitdaging te houden.'

Lees meer over Karin

Lees hier nog meer ervaringen van andere CWZ verpleegkundigen, zoals avond- nachthoofd David.

Ontwikkeling: een terugkerend thema

Helga Tijssen, allround verpleegkundige met longspecialisatie

‘Tijdens mijn opleiding liep ik al stage bij CWZ. Toen ik klaar was, kwam er een vacature en daar heb ik op gereageerd. Inmiddels werk ik hier al ruim 8 jaar en heb ik me steeds verder ontwikkeld.'

Lees meer over Helga

Ook verpleegkundig leiderschap hoort bij de professionele ontwikkeling. Lees hier het symposium erover.