Vakantiewerk

In de zomervakantie aan de slag in CWZ. Voor veel vakantiekrachten betekent dit een eerste kennismaking met werken. En vaak ook een eerste kennismaking met werken in de zorg. Werkplekken zijn bijvoorbeeld het restaurant, de schoonmaak of de roomservice. Maar er zijn ook administratieve banen, zoals aan de balie van een poli of verpleegafdeling. Tijdens je werk krijg je veel te maken met patiënten óf je bent juist actief achter de schermen.

Vakantiewerk in de zorg

Tijdens het vakantiewerk wordt het vaak duidelijker wat een beroep inhoudt. Het komt dan ook regelmatig voor dat vakantiekrachten daarna bewust kiezen voor een beroepsopleiding in de zorg, zoals doktersassistent of verpleegkunde. Ook werken er in de zomer vakantiekrachten in CWZ die al met een studie van start zijn gegaan. Zo kunnen ze vast wat ervaring opdoen. Natuurlijk zijn er ook vakantiekrachten werkzaam die later niet de zorg in willen. Ook zij vinden de kennismaking met de zorg vaak een waardevolle ervaring.

Solliciteren en meer weten

Heb je interesse om te werken als vakantiekracht? Dan vragen we je te solliciteren op een vacature. Deze worden ieder jaar opengesteld in maart. Daarna nodigen wij je misschien uit voor een gesprek. Bij aanname moet je formulieren invullen en van alles regelen, zoals een contract, loonbelastingverklaring, een badge en kleding. Als je eenmaal aan de slag gaat, krijg je een leidinggevende. In je werk krijg je een stukje zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. En natuurlijk ontvang je het bijbehorende salaris! Wil je meer weten over salaris en bijvoorbeeld het aantal uren dat je mag werken? Kijk dan op de website van de rijksoverheid. Als je aangenomen bent voor vakantiewerk ontvang je van FlexWerk alle informatie die je nodig hebt. 

Maud Reintjes, deed 5 jaar vakantiewerk bij CWZ

Nu al benieuwd? Bekijk dan de video voor een rondleiding