Opleiding & Stage

Als lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen heeft  Canisius- Wilhemina Ziekenhuis leren hoog in het vaandel staan.

Leren doen we elke dag, en leerprocessen worden zoveel mogelijk in het werk georganiseerd (learning based work). Hiermee is de werkcontext onze leercontext, waarbij het ontwerp van leerprocessen in samenspraak met de doelgroep wordt gedaan. Een belangrijk kenmerk van het leerproces is de waarderende benadering. Samen stellen we vast wat in dit proces bereikt moet worden. Het team brengt zelf ideeën in hoe dat resultaat bereikt kan worden. Dit leidt tot een expliciet leertraject waarbij het resultaat door iedereen gedragen wordt.

Stages

Stages zijn een belangrijk onderdeel van veel opleidingen. Op deze manier leer je écht wat het vak waarvoor je leert inhoud in de praktijk. CWZ vindt het belangrijk om studenten de kans te geven praktijkervaring op te doen. Zodat er in de toekomst gekwalificeerde mensen bij ons kunnen werken. Ook gunnen we jonge mensen die nog moeten kiezen voor een opleiding of beroep graag een kijkje in onze keuken. Zij leren van ons. Maar wij leren ook van hen. Zij brengen nieuwe kennis met zich mee en hun frisse blik kan waardevol voor ons zijn. De stagemogelijkheden zijn divers. Van leerlingen van beroepsopleidingen die langdurig stage lopen tot korte stages van een dagdeel.

Meer informatie over leren en opleiden vind je via de pagina leren bij CWZ

'De OK is een wereld op zich'

Esmée Daalman, leerling operatie-assistent

Esmée werkt nu voor het derde jaar bij CWZ. Bij haar sollicitatie voor leerling operatie-assistent werd ze bij 2 ziekenhuizen aangenomen. Toch koos ze voor CWZ. ‘Een onderdeel van de sollicitatieronden was een kennismakingsavond met een rondleiding op een operatiekamer. De sfeer voelde meteen goed’. Werken op de OK vindt ze bijzonder omdat het een wereld op zich is. ‘Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Ik had er wel een voorstelling van, maar het werk is zoveel meer!’

Lees meer over Esmée