Onderzoek & Laboratorium & Apotheek

Laboratoria
Het klinisch chemisch laboratorium verricht laboratoriumonderzoek op verzoek van artsen. Zo kan de arts meer te weten komen over de mogelijke aanwezigheid van ziekten en kan hij het verloop van een ziekte volgen. Het gaat vooral om de diagnose. De belangrijkste taak van het laboratorium voor medische microbiologie is het aantonen van de veroorzakers (bijvoorbeeld bacteriën) van ziekte bij patiënten met infecties.

Klinische farmacie en apotheek
CWZ heeft een moderne apotheek met een opvallende balie, dicht bij de hoofdingang. Patiënten kunnen na hun bezoek aan de specialist hier medicijnen ophalen. Ook bij opname in het ziekenhuis worden medicijnen verstrekt die patiënten eventueel thuis al gebruikte. 
De afdeling klinische farmacie regelt de totale geneesmiddelenvoorziening in het ziekenhuis. Dit is een groot takenpakket. Van adviezen aan specialisten en bereiding van specialistische recepten tot de logistiek.

'Volop mogelijkheden om te groeien'

Naziha Rafouf, senior apothekersassistent

‘Jaren werkte ik als apothekersassistent in een openbare apotheek. Vanwege de behoefte aan een nieuwe uitdaging volgde ik de opleiding farmaceutisch manager en solliciteerde ik naar een nieuwe baan. Bij CWZ kon ik starten als apothekersassistent. Ondanks het feit dat ik eigenlijk meer wilde doen met mijn diploma, voelde het hier meteen goed. Ik wilde verder groeien in mijn vak en het ziekenhuis leek hiervoor heel geschikt.’

Lees meer over Naziha