Administratief & Secretarieel

Waar je ook komt in het ziekenhuis, op iedere afdeling zijn administratieve en secretariële functies. Vaak heb je direct te maken met patiënten, als je bijvoorbeeld baliewerk doet of secretaresse bent op een poli of zorgafdeling. Daarnaast hebben we functies zonder direct patiëntencontact. Dit is zo bij veel ondersteunende afdelingen. Voorbeelden hiervan zijn medewerkers die de administratie doen gericht op kwaliteit, personeelszaken of inkoop. Alle unitmanagers hebben een secretaresse en ook voor veel andere functies wordt ondersteuning geboden.

Als je bij CWZ werkt in een administratieve of secretariële functie, krijg je een baan met veel afwisseling. Vaak heb je contact met veel collega's in het ziekenhuis, ook van andere afdelingen. Soms werk je in teamverband met meer collega's die dezelfde functie hebben. Maar het is juist ook mogelijk dat je de enige secretaresse bent op een afdeling. Het werk is hoe dan ook een uitdaging!

'We gaan allemaal voor hetzelfde doel'

Elly van Eimeren, afdelingssecretaresse oncologie en nefrologie

‘In mijn huidige functie zit ik aan de balie van een geweldige afdeling. Het is ontzettend belangrijk dat de sfeer goed is, voor de collega’s onderling, maar ook voor de patiënten. Zij zijn vaak gespannen, vooral de patiënten die voor hun eerste chemokuur komen. Het mooist van mijn beroep is als ik eraan kan bijdragen een klein beetje spanning bij hen weg te nemen.'

Lees meer over Elly