De mogelijkheden voor vrijwilligers

De vrijwilligers in CWZ verrichten diverse werkzaamheden:

Gastheer / gastvrouw

CWZ ziet zijn bezoekers als gast. Echter: onze gasten komen niet altijd graag en vrijwillig naar het ziekenhuis en zijn vaak gespannen. Wij willen patiënten en bezoekers graag op hun gemak stellen. In dit werk ben je niet op een vaste afdeling, maar juist in het hele ziekenhuis. En dat begint al bij de hoofdingang! De gastvrouwen/gastheren zorgen voor een persoonlijk ontvangst en begeleiden mensen naar de afdeling bij opname, ontslag of bezoek aan een polikliniek. Ook bezoeken zij patiënten op een verpleegafdeling voor een praatje, bloemetje of e-card. De vrijwilligers werken één dagdeel op werkdagen: van 8.30 tot 12.30 uur of van 12.30 tot 16.30 uur.

Neurologie

Op neurologie komen in de ochtend poliklinische patiënten die een TIA hebben gehad. Deze patiënten hebben meerdere afspraken en onderzoeken na elkaar. De vrijwilliger loopt met deze patiënten mee om de weg te wijzen. Hij zorgt ervoor dat ze op tijd bij de volgende afspraak zijn. De vrijwilligers zijn er op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur.

Naar het interview met vrijwilliger Doreen van den Bosch

Hemodialyse

Op deze afdeling komen patiënten 3 keer per week dialyseren. Vrijwilligers spelen er een spelletje of maken een praatje. Dit vrijwilligerswerk gebeurt in CWZ Nijmegen en in CWZ Druten.

Naar het interview met vrijwilliger Bob Dijkstra

Geestelijke verzorging

Opgenomen patiënten kunnen op zondagmorgen naar de zondagsdienst. Vrijwilligers halen hen op en brengen hen weer terug. Dit gebeurt in twee ploegen. Iedere vrijwilliger is twee zondagen in de maand beschikbaar. Op vrijdag brengen deze vrijwilligers de 'Pastorale Weekbrief’ rond. Ook lopen zij op vrijdag of zaterdag een ronde langs de patiënten om te vragen of ze naar de zondagsdienst willen. Daarnaast zijn er altijd vrijwilligers actief in de viering zelf. De vrijwilligers zijn er op zondagmorgen (en dus ook op vrijdag of zaterdag?) van 9.30 tot 12.00 uur.

Naar het interview met vrijwilliger Sharo Koster