De werkdag van Margreet

Margreet werkt al ruim 25 jaar bij CWZ, in verschillende functies bij P&O. De langste tijd als senior intercedente bij FlexWerk. Sinds vorig jaar is ze recruitmentadviseur voor de hele organisatie. Ze vertelt haar visie op de arbeidsmarkt en haar rol binnen CWZ.

Team arbeidsmarkt & recruitment  

‘Als recruitmentadviseur ga ik voor vernieuwende werving en selectie werkwijzen die passen bij de huidige arbeidsmarkt en bij CWZ. Samen met Lotte van Dinther en Maureen Berentsen van arbeidsmarktcommunicatie maken wij het CWZ-gevoel zichtbaar en dragen we deze uit; professioneel, betrokken, gedreven en grensverleggend. Dit doen we ook tijdens de introductiemiddag voor nieuwe medewerkers.’ Elke eerste dinsdag van de maand staat deze bij Margreet op de agenda.

Persoonlijk contact

Margreet: ‘Op dit moment is het werven van verpleegkundigen één van onze belangrijkste taken. Sinds augustus is het op onze site werkenbijCWZ.nl mogelijk dat verpleegkundigen hun gegevens kunnen achterlaten. Een erg laagdrempelige en snelle manier om met elkaar in contact te komen. Ik bel de geïnteresseerden en nodig ze uit voor een kennismaking. Een onderdeel van deze kennismaking is een rondgang over een verpleegafdeling, door de afdeling zelf verzorgd. Daarna neem ik opnieuw contact op en organiseer ik vaak een meeloopdag. Hierbij kijk ik naar de wens van de kandidaat en de wensen van de afdelingen. Míjn wens is om verpleegkundigen na deze meeloopdag naar huis te laten gaan met een baan.’

Mensgericht

‘We zijn nog erg gewend kandidaten te selecteren op basis van CV en motivatiebrief. Terwijl het traditionele sollicitatiegesprek al is ingehaald door het informele kopje koffie, onze kennismaking. Bovendien zijn wij sindskort te benaderen via WhatsApp (06-12287562), ook door kandidaten. Een fijne korte en snelle lijn! Door een meer persoonlijk contact leren we de persoon achter de brief en CV pas echt kennen. Wanneer iemand graag bij CWZ wil werken, is de motivatie vaak groter om te ontwikkelen en bij te leren’.

De jeugd heeft de toekomst

‘Recruitment betekent ook je voortdurend inzetten voor het versterken van het imago, zodat ook voldoende jongeren (blijven) kiezen voor opleidingen in onze sector. Daarom zijn we vorig jaar gestart met de beroepenoriëntatiedag. We hebben de deuren geopend voor middelbare scholieren en samen met onze zorgprofessionals een interactief programma opgezet. Hierin laten we jongeren verschillende zorgberoepen ervaren en geven we ze het CWZ-gevoel mee. Want dát is wat blijft hangen’.

Dit verhaal schreven we voor de maandelijkse rubriek De werkdag van….
De rubriek vertelt hoe CWZ’ers bijdragen aan de goede zorg en service voor patiënten.

Oktober 2019

Dit verhaal schreven we voor de maandelijkse rubriek De werkdag van….
De rubriek vertelt hoe CWZ’ers bijdragen aan de goede zorg en service voor patiënten.

Oktober 2019