Verkorte opleiding HBO-verpleegkundige

Na een sollicitatieprocedure zijn in februari  2016 15 verpleegkundigen gestart met de deeltijdopleiding HBO- verpleegkundige. Zij zijn de uitdaging aangegaan aan om in 2,5 jaar met een MBO of A-inservice verpleegkundige achtergrond door te leren naar HBO-verpleegkundige. In de toekomst zal de opleiding gaan bepalen hoe het dagelijkse werk eruit  komt te zien. Er komen straks namelijk twee nieuwe functies voor verpleegkundigen in het ziekenhuis: een HBO-functie en een MBO-/A-functie.

Regie
De collega’s die nu de opleiding HBO-V volgen, staan door de opleiding straks sterker en houden de regie over hun werk. Zij worden volgens het nieuwste curriculum opgeleid tot verpleegkundigen die op het gebied van de actuele veranderingen in de zorg, zoals vergrijzing, toename van chronisch zieken/multimorbiditeit, focus op preventie en zelfmanagement helemaal up to date zijn. Ze ontwikkelen zich tot verpleegkundige generalisten en gaan hun onderzoekend vermogen inzetten bij patiëntproblemen, door onder meer klinisch redeneren en evidence based practice.

Zelfstudie
CWZ betaalt de opleiding. Van de studenten wordt  zelfstudie gevraagd en een wekelijkse lesdag. Die lesdag valt binnen werktijd. Tijdens de scholingsperiode bereiden zij zich voor op praktijkopdrachten die zij met begeleiding van hun werkbegeleiders (dit zijn collega HBO-V opgeleide verpleegkundigen) op hun werkplek gaan uitvoeren. Vanuit de CWZ academie worden ze begeleid door een opleidingsadviseur.

Meer weten? Neem dan contact op met de CWZ academie: Godelief te Dorsthorst via g.t.dorsthorst@verwijder-dit.CWZ.nl of Annemiek ter Braak, a.t.braak@verwijder-dit.cwz.nl.