Naziha Rafouf, senior apothekersassistent

‘Jaren werkte ik als apothekersassistent in een openbare apotheek. Vanwege de behoefte aan een nieuwe uitdaging volgde ik de opleiding farmaceutisch manager en solliciteerde ik naar een nieuwe baan. Bij CWZ kon ik starten als apothekersassistent. Ondanks het feit dat ik eigenlijk meer wilde doen met mijn diploma, voelde het hier meteen goed. Ik wilde verder groeien in mijn vak en het ziekenhuis leek hiervoor heel geschikt.’  

Energie en waardering
‘De mogelijkheden om verder te groeien, hebben zich ook daadwerkelijk aangediend. Binnen korte tijd mocht ik waarnemen voor verschillende senior apothekersassistenten en volgde ik interne cursussen.
Nu ik zelf een van de senioren ben, ben ik het eerste aanspreekpunt voor een deel van de verpleegafdelingen en poli’s . De laatste jaren is mijn werk als senior nog leuker geworden, mede door de diversiteit van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld projecten leiden, jaargesprekken voeren, coachen van collega’s, evaluaties met afdelingen en scholingen geven. Er is meer nadruk gekomen op de farmaceutische patiëntenzorg, informatie verstrekken en vooral medicatieveiligheid.
Door de kansen die ik krijg voel ik me gewaardeerd en tegelijkertijd geeft het veel energie.’

Net dat beetje extra
‘Het contact dat ik heb met de vele collega’s in het hele ziekenhuis is inspirerend. Veel mensen zijn betrokken, gedreven, open en vriendelijk. En die glimlach doet wonderen! CWZ is voor mij niet alleen een werkplek. Er is net dat beetje extra waardoor ik me hier thuis voel.
Natuurlijk zijn er altijd aandachtspunten en natuurlijk zijn er altijd zaken die je liever net iets anders wil aanpakken. Maar zolang we onze gezamenlijke doelen voor ogen houden en goed samenwerken, is er veel mogelijk.’

Terug