De werkdag van Willem en Marinho

Iedere ochtend carpoolen ze vanuit Cuijk samen naar het werk. Vader en zoon Letemahulu. Een naam die misschien wel een belletje doet rinkelen. Want beide zijn profvoetballer geweest. Nu werken zij al 11 jaar in CWZ. Vader Willem (61) bij distributie en bevoorrading, zoon Marinho (39) bij klinische farmacie.

Willem Letemahulu

De werkdag van Willem begint altijd op zijn vaste afdelingen. De intensive care, verpleegafdeling longziekten, MDL en cardiologie. Hij scant de voorraden en bekijkt welke producten er nodig zijn. Van pennen tot spuiten, steriel en onsteriel. Deze bestelt hij dan bij de leverancier. Dezelfde middag nog worden die producten geleverd. Willem zorgt dan dat de producten weer op de goede plek terecht komen. ‘Mist er iets? Dan vullen wij het zo snel mogelijk weer aan!'

Marinho Letemahulu

Zijn zoon Marinho werkt als farmaceutisch medewerker in de apotheek van klinische farmacie. Eén dag in de week is hij werkvoorbereider bij VTGM. Daar worden kuren voor patiënten met kanker gemaakt. In een afgeschermde ruimte legt hij alle materialen klaar. Zodat de apothekersassistent efficiënt en hygiënisch aan een kuur kan werken. De rest van de week gaat hij de afdelingen langs om de medicijnkasten te bevoorraden met materialen uit de apotheek. ‘Dus als een patiënt vier keer daags twee paracetamol voorgeschreven heeft gekregen, leg ik die voor hem klaar’. 

Internationale profvoetballers

Vader en zoon delen veel met elkaar. Ze hebben dezelfde werkgever, een aanstekelijke lach en gevoel voor humor. Hun sterke band komt mede door de liefde voor voetbal. Willem speelde vroeger als profvoetballer voor NEC. Daarna vertrok hij naar Frankrijk, waar hij de meeste successen behaalde. Hij was acht jaar actief bij verschillende Franse clubs, o.a. bij EA Guingamp. Willem denkt vaak terug aan die jaren in Frankrijk. ‘Mijn zoons werden daar geboren. Daardoor heb ik hele fijne herinneringen aan die tijd. Ik zou graag weer terug gaan’.

WeLoveVoetbal

Dat Marinho ook goed kon voetballen bleek al op jonge leeftijd. Marinho speelde in de jeugd van PSV en net als zijn vader bij NEC. Daarna kwam hij acht jaar lang uit voor het Nederlandse zaalvoetbal team. Bij de jeugd van NEC raakte hij bevriend met NEC-er Jeffrey Leiwakabessy. Nu, 20 jaar later, runnen ze samen een voetbalacademie voor kinderen van 6 t/m 14 jaar, WeLoveVoetbal.

Dit verhaal schreven we voor de maandelijkse rubriek De werkdag van….
De rubriek vertelt hoe CWZ’ers bijdragen aan de goede zorg en service voor patiënten.

Februari 2019