Annie Eichelsheim, medewerker restaurant

‘Als medewerker restaurant sta ik achter het brood, bij de koffie, in de spoelkeuken, ik zit aan de kassa en houd de tafels bij. Maar het mooist aan mijn werk is om de klant met warmte te ontvangen. Met enthousiasme verwelkom ik de patiënten en bezoekers. Ik vind het fantastisch om in het ziekenhuis te werken, je kan er echt voor de mensen zijn. Als ik iemand zie die hulp kan gebruiken, schiet ik er meteen naartoe. Bijvoorbeeld als iemand net gedruppeld is in de ogen, dat herken ik direct.’

Veel bekenden
‘In het restaurant ben ik de enige fulltimer, ik krijg alles mee. En inmiddels ken ik zoveel mensen! Die herkenning van beide kanten is leuk, net als het vertrouwen dat sommige mensen me geven. Dan haal ik het geld uit hun portemonnee als ze dat zelf niet meer zo goed kunnen, of maken we een praatje over hoe het met ze gaat.
Zo ken ik natuurlijk ook heel veel collega’s uit het hele ziekenhuis. Ik wil hen snel helpen in hun korte pauze en ben altijd alert of ik ergens moet bijspringen. Dat is wel intensief, van 12u tot 14u moet ik continu paraat staan. Na alweer 22 werkzame jaren hier in CWZ vertrekken er vanuit allerlei afdelingen natuurlijk ook collega's van de ‘oude garde’. Dat is soms wel jammer. Ik vind het een grote waardering om voor de afscheidsrecepties uitgenodigd te worden. Daar ga ik dan ook altijd naartoe.’

Altijd positief
‘Het kennen van zoveel collega’s komt ook omdat ik nog zoveel meer doe voor CWZ. Zo ben ik vrijwilliger bij de Nijmeegse Vierdaagse voor al onze CWZ lopers, organiseer mede de kerstviering en ik doe mee met allerlei activiteiten van de personeelsvereniging. Geen tijd of geen zin ken ik niet.
Natuurlijk zijn er veel veranderingen gaande in het ziekenhuis. Maar positiviteit heb je zelf in de hand. Iedere dag kom ik met spontaniteit binnen en op diezelfde manier ga ik ook iedere dag weer naar huis.’

Terug