Talentpool SEH

Werken op de spoedeisende hulp. Veel verpleegkundigen denken er wel eens aan. Toch blijkt in de praktijk dat maar weinig verpleegkundigen de overstap maken. 'Dat zette ons aan het denken', vertelt Maurice Peters, afdelingshoofd spoedeisende hulp. 'Hoe kunnen we verpleegkundigen kennis laten maken met de SEH?' Het antwoord is de talentpool: een kweekvijver voor aanstormend SEH-talent.

Een beeld van werken op de SEH

'Verpleegkundigen kunnen solliciteren naar een plek in de talentpool. Eenmaal aangenomen in deze pool, zijn ze onderdeel van het SEH-team en draaien ze gewoon mee in de dag- en avonddiensten', vervolgt Maurice Peters. 'De werkzaamheden zijn zodanig aangepast dat deze binnen hun bekwaam- en bevoegdheden vallen.' In de praktijk betekent dit dat leden van de talentpool zelfstandig zorg verlenen aan niet-acute patiënten en ervaren verpleegkundigen ondersteunen in acute situaties. Daarnaast mogen zij enkele basistrainingen volgen, zoals de BLS, voorbehouden handelingen en agressiepreventie. 'Op deze manier geven wij hen de kans om een volledig beeld te krijgen van (het werk op) de SEH.'

Specialiseren

De talentpool is bedoeld als een kweekvijver voor de SEH. Dit betekent dat verpleegkundigen binnen twee jaar de keuze maken om te starten met de opleiding tot SEH verpleegkundige of te stoppen. 'De eerste verpleegkundigen zijn aangenomen en de ervaringen zijn tot nu toe heel positief', vertelt Maurice. Regelmatig wordt gekeken of de verwachtingen aan beide kanten positief blijven. Als dat zo is, zijn de verpleegkundigen verzekerd van een opleidingsplek. Ze hebben dan al zoveel werkervaring opgedaan en competenties ontwikkeld, dat de opleiding succesvol afgerond kan worden zonder veel obstakels.

Interesse?

Heb je interesse in de talentpool SEH? Of wil je eerst meer weten over werken als SEH verpleegkundige bij CWZ? Lees én bekijk een film over werken als SEH verpleegkundige. Hier vind je ook contactgegevens.