Spoedeisende Hulp (SEH)

Alle spoedgevallen in de regio Nijmegen gaan naar CWZ, behalve zeer grote trauma’s. Jaarlijks komen zo’n 25.000 patiënten op de spoedeisende hulp met letsel of omdat ze onwel zijn geworden. Van hen wordt ruim 30% opgenomen in de kliniek. Dat is ongeveer een derde van het totale aantal ziekenhuisopnames. Daarmee is de SEH een belangrijke poort van het ziekenhuis.

'Hoewel de spoedeisende hulp soms ‘vol loopt‘, is het ziekenhuis voor spoedzorg altijd open. Als hier een ambulance komt aanrijden met loeiende sirenes, is de patiënt altijd welkom.'

Maike Linders, hoofd SEH

De afdeling bevindt zich op het spoedplein in een zijvleugel van het ziekenhuis, waar ook de huisartsenpost, tandartsenpost, dienstapotheek en geboortehuis NEO zijn gevestigd. De SEH beschikt over negentien patiëntenkamers, waaronder twee volledig uitgeruste traumakamers met röntgenfaciliteiten, en een aparte buckykamer.

Werken als SEH verpleegkundige

Wil jij weten hoe het is om als SEH verpleegkundige bij CWZ te werken? We vertellen je er graag over. Maak ook kennis met SEH verpleegkundigen Andrea en Patrick. Zij laten je in een film uitgebreid zien hoe het is om hier te werken en wat daarin onderscheidend is voor CWZ.