16 maart: Dag van de Thuiswerker

Vandaag is het de dag van de thuiswerker. Een dag die ook wij niet zomaar voorbij willen laten gaan. Want in dit afgelopen jaar, waarin me samen heel goed meebewegen met de situatie waarin we leven en werken, is ook het thuiswerken daar voor velen een groot onderdeel van. 

Well, middenin de covid-tijd gestart bij CWZ als onderwijskundige:
‘In mijn eerste werkweek bij CWZ ben ik wel een paar keer in CWZ geweest. Het was toen al heel rustig qua collega’s op de werkvloer, vanwege de lockdown. Mijn werk is voornamelijk op 1 project gericht, waardoor ik het werk heel zelfstandig kan uitvoeren. Dat gaat ook prima vanuit thuis.

Met de afdeling hebben we goede manieren gevonden om contact te houden met elkaar, zoals online koffiemomentjes en online teamoverleggen. Deels thuiswerken in de toekomst zie ik wel zitten, maar op dit moment heb ik vooral heel veel behoefte om meer onder de mensen te zijn. Om collega’s écht beter te leren kennen en om een nog duidelijker beeld te kunnen krijgen van het werk en CWZ in de breedte. Dat gaat toch beter als ik ook fysiek regelmatig op de werkvloer ben.’

Feijke, recruiter:
‘Soms vind ik het thuiswerken heerlijk, en komt dit ook echt ten goede van mijn concentratie. Soms is het ook een uitdaging om het thuiswerken te combineren met mijn gezin. Het is fijn als de kids thuis zijn (zo kon mijn dochter mooi deze foto maken ;)). Maar het is ook prettig om het huis af en toe voor mezelf te hebben. Dan wordt thuiswerken meer een moment voor mezelf.

Ook al is het werk, thuis voelt het anders. En juist omdat ik mijn werk zo leuk vind, voelt het niet als een verplichting. Maar, werk is wel verplaatst naar thuis, terwijl ik hier mijn collega’s natuurlijk niet bij me heb. Dat mis ik wel, de spontaniteit en af en toe wat lol met elkaar. Dat is toch lastiger via Zoom.
Om mijn hoofd leeg te maken en om fit te blijven, ga ik elke dag wandelen. Dit zorgt ook voor nieuwe inspiratie voor nieuwe vacatureteksten. Fijn als er tijdens zo’n wandeling ineens een mooie ingeving oppopt.

Al met al ben ik redelijk positief over het thuiswerken. De verbinding die ik als recruiter zoek, gaat nu anders. Vaak per mail, zoom of telefonisch. Ik kijk er wel naar uit om collega’s en kandidaten ook weer live te gaan zien!’

Karin, specialistisch verpleegkundige neurologie:
‘Bij het thuiswerken vind ik vooral rust heel belangrijk. Ik zorg ervoor dat ik geen last heb van storende elementen zoals telefoon. Ook maak ik afspraken met huisgenoten dat ik aan werk ben en niet gestoord wil worden. Het liefst plan ik thuiswerken in op momenten dat ik alleen thuis ben. En natuurlijk neem ik af en toe een pauze zoals ik dat ook op werk doe. Op deze manier werkt thuiswerken voor mij het beste!’