Kayleigh, student HBO-V, loopt stage op de afdeling neurologie

‘Mijn besef van wat de coronacrisis inhoudt, is veel groter geworden’

‘Het is een rare tijd met alle corona maatregelen en aanpassingen tijdens de stage. Bij sommige studiegenoten is de stage stopgezet of aangepast. Gelukkig mag ik mijn stage voortzetten.
Het komt regelmatig voor dat collega’s van de afdeling neurologie ingezet worden op de corona afdelingen. Als stagiair mag ik alleen met mijn eigen werkbegeleider mee naar een corona afdeling. Direct heb ik bij mijn begeleider Karin aangegeven dat ik dit wel een keer zou willen.

Samen met Karin heb ik een avonddienst mogen draaien op de AOA (acute opname afdeling). Ik heb mogen helpen bij opnames, transfers van patiënten en hulp geboden waar dat mogelijk was. Karin heeft me veel uitleg gegeven en daarvan heb ik veel geleerd. Deze avond heb ik van dichtbij mogen zien wat het COVID-19 virus veroorzaakt en wat het doet met mensen. Mijn besef van wat het inhoudt is daardoor veel groter geworden. Net zoals het belang om jezelf aan de maatregelen te houden.
Ook is de fijne samenwerking op de afdeling me enorm bijgebleven. Kijkend naar de toekomst sta ik er dan ook zeker voor open om weer hulp te bieden tijdens deze crisis.’

Terug