Introductie

Als je nieuw bent in CWZ zorgen we natuurlijk voor een introductie. Vanwege de diversiteit aan functies is deze niet voor iedereen hetzelfde. Op deze manier krijgt iedere nieuwe CWZ'er een introductie die aansluit bij de functie. We maken onderscheid in aparte introducties voor:

Introductie nieuwe medewerkers

Natuurlijk zorgt jouw afdeling voor een introductie en inwerkprogramma op maat. Daarnaast ga je deelnemen aan een introductiebijeenkomst voor alle nieuwe CWZ’ers. Hier krijg je een persoonlijk welkom van de raad van bestuur. Verder hoor je hoe we werken, wie we zijn en waar we voor staan. De bijeenkomst is interactief en de nadruk ligt op een persoonlijke kennismaking met elkaar en andere afdelingen in het ziekenhuis. Een goede start van je CWZ loopbaan!

Introductie nieuwe medisch specialisten en A(N)IOS

Iedere nieuwe medisch specialist en A(N)IOS neemt deel aan een speciaal inwerkprogramma. De medisch specialisten volgen gedurende het eerste jaar drie onderwijsmodules, waarin aandacht besteed wordt aan ziekenhuisbrede onderwerpen, de organisatie en het beleid van de Vereniging Medische Staf.

Naast het collectieve deel van de modules, worden medisch specialisten in hun eerste jaar in CWZ gekoppeld aan een mentor. Dit gebeurt op basis van intercollegiale coaching: speciaal opgeleide collega’s vervullen deze rol. Er vinden gesprekken plaats over zaken waar je tegenaan loopt als nieuwe specialist. De nadruk ligt op het leer- en ontwikkelproces gedurende dit eerste CWZ jaar.

A(N)IOS krijgen uitleg over diverse programma's waarmee ze dagelijks mee moeten werken. Daarnaast volgen ze een e-learning programma over reanimatie. Deze wordt wordt afgesloten met een praktijktoets. Op de eerste werkdag worden ze o.a. ontvangen door een medewerker van de Arts Assistentenverening die een rondleiding door het ziekenhuis verzorgt.

Op de hoogte blijven

Ben je eenmaal in dienst, dan wil je goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en actualiteiten. Natuurlijk krijg je via je eigen unit of afdeling veel informatie. Verder houden we je op de hoogte via ons intranet. Eenmaal per maand is er een medewerkersbijeenkomst voor alle CWZ’ers. Hier praat de raad van bestuur je bij over actuele zaken en beantwoordt vragen. Verder presenteren enkele andere collega’s thema’s die op dat moment spelen. Het zijn nuttige bijeenkomsten om op de hoogte te blijven, nieuwe collega’s te ontmoeten en je kennis over CWZ te verbreden.