Coronacrisis

Jouw hulp maakt het verschil

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt snel, ook in CWZ. Net als dit voorjaar kunnen we extra hulp weer goed gebruiken! Wil jij je inzetten voor onze patiënten? Laat je gegevens achter. Samen maken we het verschil.

We zijn op dit moment vooral op zoek naar:

  • verpleegkundigen (met of zonder BIG-registratie)
  • verpleegkundig ondersteuners (onder andere OK-medewerkers of verpleegkundigen in opleiding)
  • geneeskundestudenten of medisch studenten

Ook als ons op een andere manier kunt en wilt ondersteunen, kun je je (alvast) aanmelden. Bedankt!

Meld je aan

Klik op de foto's van deze CWZ'ers voor hun interview. Hoe ervaren zij hun werk tijdens de coronacrisis?

Espressobar Blommers blijft nog even

18 mei 2020

Een Latte, Espresso of Flat white, zeg het maar! Heel veel CWZ’ers kwamen afgelopen dagen op de lekkere koffie af van de tijdelijke espressobar Blommers in de Binnentuin. Barista’s Merel en Guus: ‘De reacties zijn erg positief. Onze koffie is natuurlijk ook superlekker.’

Vanaf de dag van de zorg (12 mei) tot gister werden medewerkers in het zonnetje gezet met lekkers bij de espressobar. Leuk nieuws is dat de barista’s nog even blijven. In ieder geval deze week en misschien nog langer, kunnen medewerkers (nu wel tegen betaling) genieten van deze heerlijke kwaliteitskoffie!

Bericht van de Alpha Oscar Alpha (AOA) vanuit de frontlinie

30 april 2020

De acute opnameafdeling opende haar deuren op 5 maart. Met een knipoog berichten ze over hun werk tijdens de coronacrisis: ‘Wie had gedacht dat we na onze 3-daagse grensverleggende kennismakingsdagen zo snel op de proef gesteld zouden worden? In ieder probleem zien we een uitdaging en al snel ontpopt zich de can-do mentaliteit die zo typerend is voor onze afdeling en goed van pas komt in de strijd tegen onze vijand Corona.’ Lees hier hoe ze deze tijd beleven.

Solliciteren? Graag!

7 april 2020

Zie je een vacature waar je op wil reageren? Laat van je horen! We doen ons uiterste best om jouw sollicitatie zo goed mogelijk door te laten gaan en maken gebruik van alternatieven voor gesprekken.
Ons ziekenhuis gaat vanwege het coronavirus door een zware periode waarin de zorg voor zieke patiënten de hoogste prioriteit vraagt. Hier gaat al onze aandacht naar uit. Door deze omstandigheden kan het langer duren voordat je een reactie van ons ontvangt. We rekenen op je begrip.
Voor dringende vragen kun je contact opnemen met Margreet, recruitment adviseur. Bel of app 06-12287562.

Wijziging kennismaking verpleegkundigen

3 april 2020

Ben je verpleegkundige en wil je vrijblijvend kennismaken met ons ziekenhuis? In verband met de coronacrisis kan dit tijdelijk niet via meeloopdagen, zoals gebruikelijk. Daarom komen we graag met jou in contact via videobellen. Bekijk hier onze openstaande vacatures voor verpleegkundigen: https://bit.ly/2RocnaT
Interesse? Laat je gegevens achter, wij nemen contact met je op! Samen maken we het verschil. https://bit.ly/2xMQhYi

Levenslucht - een week op de IC tijdens corona

2 april 2020

Wat gebeurt er in deze coronatijd achter de gesloten deuren van de intensive care? Hoe gaan onze IC medewerkers om met de enorme druk en de race tegen de klok, letterlijk op leven en dood?

De aangrijpende reportage ‘Levenslucht’ van BNNVARA laat zien hoe artsen en medisch specialisten van CWZ en twee andere ziekenhuizen, zich inzetten om in deze uitzonderlijke situatie hun werk te kunnen doen. (foto: BNNVARA)

Bekijk hier de reportage.

Vlogs van arts assistent Irene bij Frontberichten op BNN

27 maart 2020

Wat doet werken in de zorg met jou, terwijl iedereen zijn best doet om thuis te blijven?
Irene (arts assistent / huisarts in opleiding) vertelt het je. Irene ken je misschien van 'Frontberichten': vlogs van Nederlanders in vitale beroepen, iedere dag te zien rond 22.10 uur (na Nieuwsuur) op NPO 2.

Volg ook ons Instagram account en om te zien hoe onze medewerkers werken in de zorg ervaren: https://www.instagram.com/werkenbijcwz.nl/

Wil jij oppassen op kinderen van CWZ'ers?

22 maart 2020

Wil je CWZ medewerkers helpen tijdens de coronacrisis en ben je als oppas beschikbaar? Meld je dan aan via dit platform: www.oppasCWZers.nl.  
Met jouw aanmelding maak je mogelijk dat medewerkers op een fijne en vlotte manier een oppas kunnen vinden. 
CWZ medewerkers hebben speciale toegang tot het platform, bij interesse kunnen zij contact met jou opnemen.

Dank voor je hulp! Samen maken we het verschil.

Overweldigend aantal reacties

17 maart 2020

Wij werden even stil door het overweldigend aantal reacties op onze vraag om hulp van mensen met een zorgachtergrond. Dankjewel!
Inmiddels hebben 600-700 mensen zich aangemeld. Op dit moment zoeken we daarom vooral nog mensen met een verpleegkundige achtergrond die gewend zijn om ook in hectische omstandigheden te kunnen werken. Jouw hulp is waardevol, laat van je horen! 
Stuur een mail naar flex-corona@verwijder-dit.cwz.nl. Samen maken we het verschil.

Digitale check voor medewerkers > Digitale check medewerker