Bericht van de Alpha Oscar Alpha (AOA) vanuit de frontlinie

De acute opnameafdeling opende haar deuren op 5 maart. Met een knipoog berichten ze over hun werk tijdens de coronacrisis.

'Hier bericht van de Alpha Oscar Alpha (AOA) vanuit de frontlinie, over.

Wie had gedacht dat we na onze 3-daagse grensverleggende kennismakingsdagen zo snel op de proef gesteld zouden worden? Net nadat goed en wel het lintje door Adjudant C Vergeer en Commandant T. Sprong is doorgeknipt ‘wordt het oorlog’.

Gelukkig bestaat ons team uit echte doorzetters, teamworkers, omdenkers en daredevils niks is ons te gek: ’bouw een brug met marshmallows, plakband en spaghetti’. Kunnen jullie 15 patiënten vanuit het oorlogsgebied Sierra Echo Hotel (SEH) overnemen? ‘Yes we can!’Af en toe wiebelt de brug een beetje, maar als puntje bij paaltje komt, is de brug sterk genoeg.

In ieder probleem zien we een uitdaging en al snel ontpopt zich de can-do mentaliteit die zo typerend is voor onze afdeling en goed van pas komt in de strijd tegen onze vijand Corona.

Een mentaliteit die niet alleen bij ons op de afdeling zichtbaar is, maar typerend is voor alle afdelingen van het Charlie Whisky Zulu (CWZ). Vanuit alle hoeken en gaten komen de hulptroepen, die de stoottroepen in de frontlinie versterken. Met militaire precisie, bepakt en bezakt, met gevaar voor eigen leven, zijn we er voor onze patiënten en hun naasten. En ja, wat is het lastig dat er zoveel regels zijn, die soms haast ieder uur lijken te veranderen. Ons tenue is nog nooit zo vaak veranderd, voor iedere gelegenheid is er een eigen dresscode. Maar flexibel als iedereen is, gaan we hiermee aan de slag.

Als dank worden we haast dagelijks bevoorraad met heerlijke noodrantsoenen afkomstig van collega’s, ondernemers en familie, die dankbaar en trots zijn op wat we doen. Wat zijn we hier blij mee, want ook al is ons werk op dit moment zwaar, de waardering en samenhorigheid waren nog nooit zo groot en dat voelt goed! Zou het niet mooi zijn als we deze flow na Corona blijven vasthouden? Als we trots blijven op het werk in de zorg en lief blijven voor elkaar? Laten we de dagelijkse ‘Gaat het bij jullie?’ en ‘Kunnen we nog wat voor jullie doen?’ gedisciplineerd voortzetten. Samen staan we sterk.

De kreet die we als team hadden verzonnen tijdens onze kennismakingsdagen omdat die van toepassing was voor onze afdeling, is op dit moment van toepassing voor heel CWZ: Omnes Participes Nos (Allemaal Ons Aandeel).

Romeo Delta,

Corona over en uit….'

30 april 2020