Opleiding Urologie

De vakgroep Urologie in CWZ heeft een lange, onafgebroken opleidingstraditie die teruggaat tot de eerste toekenning van de opleiding Urologie op 1 september 1989. Sindsdien hebben we met veel enthousiasme bijgedragen aan de opleiding van vele urologen. We zijn er trots op dat een aanzienlijk deel van de urologen in Nederland een deel van zijn urologische basisopleiding in ons ziekenhuis heeft genoten. We kijken er dan ook naar uit ook voor jou een veilige en prettige opleidingsplek te bieden met veel ruimte voor je individuele ontwikkeling binnen een ambitieuze vakgroep.

Wie zijn wij en wat kun je van ons leren?

Onze vakgroep bestaat uit zes urologen, een fellow en vijf arts-assistenten (niet) in opleiding en beoefent de urologie in de volle breedte. We bieden daarnaast differentiatiestages aan op het gebied van endo-urologie, robotchirurgie en prostaatkanker. Ook zijn we een door de European Robotic Urology Society (ERUS) gecertificeerd opleidingcentrum voor robotchirurgie en door de European Board of Urology (EBU) gecertificeerd als host centre voor het European Urology Scholarschip Programme op het gebied van prostaatkanker.

Wat bieden wij?

Om een deel van je opleiding tot uroloog in het CWZ te kunnen doen, solliciteer je voor een opleidingsplek voor de urologie in het cluster Nijmegen dat wordt gevormd door de afdelingen urologie van het Radboudumc, het Rijnstate in Arnhem en CWZ. Ons cluster kent een rijke chirurgische traditie hetgeen voor de opleiding een blootstelling aan het volledige urologisch chirurgische palet garandeert. Daarnaast is er de mogelijkheid voor de AIOS om in zijn/haar individueel opleidingsplan tijd in te ruimen voor verdieping op het gebied van wetenschap, onderwijs of management. Voor meer informatie over de selectieprocedure kijk op de website van de Nederlandse Vereniging van Urologie

Welke differentiatiestages kan je volgen?

Kijk op de website 'opleidingsetalage' van de Federatie Medisch Specialisten voor meer informatie over differentiatiestages bij urologie in CWZ: