Onderzoek

Wil je jezelf ontplooien als zorgprofessional? Dan heb je bij CWZ alle kans! Wij bieden veel onderzoeksmogelijkheden waarmee je je nieuwsgierigheid kunt botvieren voor het oplossen van praktische problemen voor verbetering van de zorg. Samen met collega's ga je in gesprek over de juiste zorg, waarbij je door deskundigen wordt begeleid en ondersteund. Voorbeelden vind je op de pagina verpleegkundig onderzoek.

Middels klinisch en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek maken zorgprofessionals binnen CWZ het verschil. Onderzoek is hierbij de motor. Een onderzoekende houding en een evidence-based handelswijze de smeerolie. Op deze wijze werken we dagelijks aan het verbeteren van de topklinische STZ-status waarbij we waardevolle en zinnige nastreven.

Research Support Office (RSO)

Vanuit CWZ word je als zorgprofessional ondersteund in het doen van onderzoek. Het doen van onderzoek doe je namelijk niet alleen. Het Research Support Office (RSO) en de CWZ academie adviseren en ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van medisch en verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek. Denk hierbij aan advisering bij opzet en rapportage, ondersteuning bij datamanagement, methodologie en statistiek en organisatie en uitvoering van trainingen op dit gebied.

De CWO ondersteunt bij het uitzetten van wetenschappelijk beleid in CWZ. Deze commissie bestaat uit artsen, verpleegkundigen en een paramedicus. Om onderzoek onder alle zorgprofessionals te stimuleren is er een wetenschapsfonds waarbij medewerkers aanspraak kunnen maken op financiële tegemoetkoming.

Netwerken

CWZ borgt haar onderzoekend vermogen in regionale en landelijke netwerken (STZ, Santeon) waarbij de CWZ speerpunten centraal staan. Deze samenwerking maakt het mogelijk om de schaal van het onderzoek te vergoten en de impact van je onderzoek in omvangrijkere kring zichtbaar wordt.

Wetenschapsavond

Jaarlijks wordt de CWZ Wetenschapsavond georganiseerd waarbij CWZ onderzoekers de gelegenheid krijgen om elkaar te ontmoeten en hun onderzoeken onder de aandacht te brengen. Tijdens deze avond worden de CWZ Wetenschapsprijs en andere CWZ prijzen uitgereikt.

Onderzoeksopdracht voor Anouk en Annemijn

Eind 2020 sloten hbo-v studenten Anouk van de Ven en Annemijn van Kessel met succes hun onderzoeksopdracht bij de verpleegkundige staf af. Het onderzoek maakte deel uit van het kwaliteitsproject dat ze vanuit hun opleiding (HAN) moesten doen. Nettie Arts, begeleider en beleidsmedewerker verpleegkundige staf is tevreden: ‘Goede studenten die ons inzage hebben gegeven in waarom de verpleegkundige staf onvoldoende bekend is bij verpleegkundigen. Daarbij gaven ze nuttige tips voor de toekomst’. Meer weten? Lees hier verder.