Co-opleider van het jaar 2016

Op woensdag 21 december 2016 werden tijdens het jaarlijkse COC-diner in het Auditorium prijzen uitgereikt voor de CWZ-opleider en co-opleider van het jaar. De prijzen zijn uitgereikt op basis van de mening van (co)-assistenten, gegeven middels vragenlijsten.

Frouke Nijhuis, neuroloog, was zeer verrast toen ze haar naam hoorde vallen als opleider van het jaar 2016. AIOS Floris de Kleermaeker verwoordde de keuze mooi: ‘nog maar net neuroloog, en nu al heeft ze een eigen handtekening op de afdeling’. Hij noemt het ‘bewonderingswaardig dat ze als jonge klare gelijk zo goed als KNF opleider aan de slag is gegaan’.

Frouke werkt nog maar een jaar als neuroloog in het CWZ en heeft hier ook haar opleiding tot neuroloog doorlopen. Ze staat bekend om haar grote betrokkenheid en morele en praktische steun die ze biedt op momenten dat het nodig is. Ook op het gebied van opleiden scoort Frouke hoog: ‘ze maakt opleiden concreet door bijvoorbeeld leerdoelen aan het begin van de week op te stellen en deze aan het eind van de week te bespreken'. 

‘Een ongelooflijke eer en geweldig dat de AIOS me zo’n groot compliment geven’ is de reactie van Frouke. ‘Ik was heel erg verbaasd en had het echt niet verwacht. Ik heb me tijdens mijn eigen opleiding ingezet om de opleiding verder te verbeteren en het is heel leuk dat ik dit nu mag voortzetten bij neurologie/KNF. Daarom neem ik bijvoorbeeld de zorgen die AIOS over hun opleiding hebben ook serieus. Ik weet wat het is, want bent zelf natuurlijk ook nog maar net klaar. Ik hoop wel dat ik alle verwachtingen in het nieuwe jaar kan waarmaken. Deze prijs is natuurlijk een enorme boost om het nog beter te gaan doen.’  

De 2 andere genomineerden voor opleider van het jaar waren Bas van den Borne, KNO-arts en Henk Vergunst, uroloog.

CWZ co-opleider van het jaar 2016 is ANIOS SEH Marten Damsma. Studenten waarderen zijn betrokkenheid en tijd die hij voor ze neemt zeer. Opvallende punten die ze noemen: ‘hij is zo vriendelijk dat hij zelfs excuses aanbiedt wanneer hij door tijdgebrek niet toekomt aan bijvoorbeeld de nabespreking van een patiënt. Sympathiek en voor mij een unieke ervaring’. Zijn duidelijke uitleg en benadering van de patiënt wordt ook meerdere malen genoemd.

De 2 andere genomineerden voor co-opleider van het jaar waren Sanne Vijfhuize, AIOS Heelkunde en Stephan Keijmel, AIOS interne geneeskunde.

Gepubliceerd op CWZ-Net, 22 december 2016