Werving en selectie CWZ-route stagiairs in Coronatijd

Stel: je bent 2e jaars student hbo-verpleegkunde en hebt gesolliciteerd voor de CWZ-route hbo-v. Je droom is om in een ziekenhuis te werken en je wilt hier graag ervaring opdoen. Maar dan breekt de pandemie COVID-19 uit en alles wordt onzeker. Wat nu?

Ook voor de CWZ academie leverde de pandemie vragen op. Hoe kunnen stagiairs voor de CWZ-route worden aangenomen in een tijd waarin elk contact zoveel mogelijk vermeden moet worden? Twee keer per jaar vindt een intensieve werving- en selectieprocedure plaats voor de CWZ-route, eenmaal voor de mbo-v en eenmaal voor de hbo-v. Door middel van een speeddate en een groepsopdracht kunnen kandidaten zichzelf goed laten zien. Maar hoe kun je deze manier van werven vorm geven in een 1,5 meter samenleving waarin fysiek contact zoveel mogelijk moet worden vermeden?

Paulien van Lieshout, onderwijskundige bij de CWZ academie: ‘om me heen zag ik zoveel creatieve ideeën ontstaan op het gebied van digitaal werken. Ik wist daarom dat voor deze sollicitatieprocedure ook iets leuks te bedenken moest zijn, zonder dat we één van de gebruikelijke elementen (zouden) loslaten.’ Samen met collega onderwijskundige Annemiek ter Braak ging ze aan de slag en er ontstond een mooi aangepast programma. Na een test met collega’s konden 28 kandidaten worden uitgenodigd voor de ‘selectieprocedure in Coronatijd’.

Videobellen

In de aangepaste procedure worden de onderdelen speeddate en groepsopdracht uitgevoerd via videobellen. Bij de speeddate gaat de kandidaat individueel in gesprek met twee opleidingsadviseurs. Naast een algemene kennismaking zijn er vragen die uit moeten wijzen of de kandidaat geschikt is om in een ziekenhuis te werken. Vervolgens gaan vier kandidaten gezamenlijk aan de slag met een digitale groepsopdracht in de vorm van een soort escaperoom. Dit gebeurt onder toezicht van twee onderwijskundigen. Guido Rijniers, één van de kandidaten, vond de aangepaste procedure een goed alternatief: ‘de opdracht verliep soepel en ik heb goed kunnen laten zien hoe ik kan samenwerken. Misschien zelfs nog meer dan bij een live opdracht, omdat we met elkaar moesten dealen met de beperkingen die we hadden.’ Wel gaf hij aan dat je assertief moet kunnen optreden bij videobellen. ‘Wanneer je minder snel ruimte durft in te nemen kan dat een nadeel zijn. Hoewel dat natuurlijk ook wel weer wat over je zegt’.

Wiskundig raadsel

Daphne van ’t Spijker had even moeite met opstarten, maar eenmaal in beeld pakte ze samen met een andere kandidaat snel de leiding. ‘Er kwam een wiskundig raadsel voorbij en hier ben ik goed in. Daar pakte ik mijn kans. Ook was er een opdracht waarbij ieder voor zich twee eigenschappen moest bedenken voor een verpleegkundige in Coronatijd. Tussen de kandidaten ontstond discussie: delen we de eigenschappen direct met elkaar of schrijven we de eigenschappen eerst individueel op? We kozen voor het laatste. Deze discussie gaf mij veel inzicht in samenwerken.’

Volgens Annemiek ter Braak heeft de aangepaste procedure voldoende inzicht gegeven in de geschiktheid van de kandidaten: ‘Per sessie kun je minder kandidaten uitnodigen, wat het voor ons wel arbeidsintensief heeft gemaakt. De werkwijze was goed, interessant en leerzaam voor deze periode, maar zal in deze vorm niet blijvend zijn. Ook omdat we graag de praktijk zelf erbij betrekken. Wel zullen we zeker de positieve punten naar het vervolg meenemen.’ De kandidaten vonden de digitale selectie een goede en leuke oplossing, maar misten het live contact en ‘de sfeer van het ziekenhuis’. Feit is wel dat komend schooljaar 15 stagiairs hbo-v in de CWZ-route aan de slag kunnen gaan. Live en oog in oog met collega’s en patiënten, maar zeker nog rekening houdend met de regels in verband met COVID-19. Voor hen heeft de tijd niet stilgestaan, ze kunnen gewoon door. En afdelingen zijn er klaar voor om ze na de zomer met open armen te ontvangen.

De CWZ-route hbo-v is een samenwerking tussen CWZ en de HAN en is in 2016 van start gegaan. In 2018 is de CWZ-route mbo-v van start gegaan in samenwerking met ROC Nijmegen. Inmiddels zijn er al drie lichtingen hbo-v succesvol afgestudeerd en één lichting mbo-v en blijven veel studenten uit de route na diplomering in CWZ werken. Bij de hbo is dit ruim 80%, waarvan een aantal ook vrij snel doorgaat in een verpleegkundige vervolgopleiding. Bij de mbo blijft minimaal de helft. Een groot deel van de andere helft gaat door naar de hbo-v voltijd en komt op later moment waarschijnlijk weer in CWZ.

Wil je meer informatie over de CWZ-route? Klik dan hier.