CWZ-route hbo-v

 

De CWZ-route hbo-v is een speciale route die ontwikkeld wordt door het CWZ en de HAN samen. In het derde en vierde jaar van de opleiding verpleegkunde zijn er twee stages, een kwaliteitsproject en keuzeonderwijs (minor). Op dit moment bevinden we ons in de pilotfase waarbij je stage loopt op een algemene interne, een chirurgische of een neuroafdeling in het CWZ. Daarnaast bieden wij verdiepende en verbredende bijeenkomsten aan. Ook je minor met een praktijkdeel kun je bij ons volgen, bijvoorbeeld de minor high care volwassenen, high care moeder en kind en de minor oncologie. Indien je hiervoor kiest, heb je voorrang op andere studenten. Je mag echter ook voor een andere minor kiezen buiten het CWZ in het kader van het verbredende en generalistische karakter.

 

 

Vlogger Anouk

De eerste stagedag

Maak kennis met vlogger Anouk! Zij is dit najaar begonnen als stagiair verpleegkunde in de nieuw ontwikkelde CWZ-route hbo-v. De komende maanden neemt Anouk jou hier graag in mee. De aftrap met de eerste vlog gaat natuurlijk over … de eerste stagedag.

De stage en tussenbeoordeling

Vlogger Anouk is alweer een tijdje bezig met haar stage in de nieuw ontwikkelde CWZ-route hbo-v. In deze vlog krijg je een inkijkje op de afdeling, overleggen en … de tussenbeoordeling.

Meekijken op de OK, stage en borrel!

De stage van vlogger Anouk is bijna afgelopen! Kijk met haar mee hoe zij haar laatste dagen tijdens de CWZ-route hbo-v beleeft waarbij ze ook een leuke afronding had: meekijken op de OK.

.

Pilot CWZ-route hbo-v geslaagd!

De eerste lichting CWZ-route hbo-v studenten heeft hun diploma mogen ontvangen op de HAN! Voorafgaand aan de diploma-uitreiking was er een feestelijke afsluiting in CWZ. De studenten hebben zich de laatste twee jaar van hun opleiding verbonden aan CWZ, waarbij ze diverse stages liepen en extra programmaonderdelen volgden. Van de tien studenten blijven er in ieder geval acht werkzaam bij CWZ!

‘Ik heb veel ervaringen op kunnen doen op verschillende afdelingen binnen CWZ, waardoor ik een goede keuze kon maken voor de toekomst.’

 

De studenten waren enthousiast over het brede overstijgende en verdiepende karakter van de CWZ-route hbo-v. Zo konden ze onder andere een dag(deel) meelopen met een transferverpleegkundige, een avond/nachthoofd en een verpleegkundig consulent psychiatrie. Daarnaast konden zij diverse bijeenkomsten bijwonen, bijvoorbeeld over organisatie en financiering van de zorg, de klantreis en zorg binnen de high care afdelingen.

In 2017 is er een nieuwe lichting van start gegaan. En per september bieden wij naast de CWZ-route hbo-v ook de CWZ-route mbo-v aan! 

Studenten CWZ-route verrast door high care afdelingen

'Hoe is de routing van een patiënt met een acuut infarct op de CCU?'

'Welke materialen worden er gebruikt in de verkoeverkamer?'

Dit zijn zomaar wat vragen die studenten van de CWZ-route HBO-V nu kunnen beantwoorden. Tijdens een extra programmaonderdeel van hun studie in CWZ maakten zij namelijk kennis met verschillende high care afdelingen (dialyse, CCU, SEH, IC, verkoeverkamer). In een afwisselend programma kregen groepjes studenten op alle afdelingen rondleidingen, demonstraties en uitleg. 

Een leerzame dag, volgens de studenten van de CWZ-route HBO-V, zoals Marijke Berendijk: 'Het was interessant om een kijkje te kunnen nemen op een afdeling waar je normaal gesproken niet snel komt, maar waar een patiënt bijvoorbeeld wel vandaan is gekomen.' Ook student Vince Theunissen is enthousiast: 'Ik heb een goed beeld gekregen over de samenwerking tussen de acute zorgafdelingen, dit was onbekend en verrassend.'

Het gezamenlijke doel van de afdelingen is om studenten een beeld te geven van wat er zich afspeelt in de high care. Annie Swartjes (praktijkopleider IC): 'Natuurlijk willen we de studenten ook enthousiasmeren voor het werken in de acute zorg.' De diversiteit tussen de afdelingen is groot, maar ook binnen een afdeling zie je dit terug. Iris van Heumen (praktijkopleider SEH): 'Geen dag op de SEH is hetzelfde.'
Anouk van Duifhuizen (dialyseverpleegkundige) kijkt positief terug op de bijeenkomst: 'Er werden leuke en pittige vragen gesteld door de studenten en er was ook al veel kennis in huis. De studenten waren erg geïnteresseerd.'

Zelf deelnemen aan de CWZ-route hbo-v? Solliciteer dan uiterlijk 12 april!
Meer weten over werken in de acute zorg? Klik dan hier.

Voor wie is de CWZ-route hbo-v?

Deze route is speciaal ontwikkeld voor studenten Verpleegkunde (vanaf leerjaar 3) aan de HAN die zichzelf al in het ziekenhuis zien werken. Je bent enthousiast, gedreven, ondernemend, zelfstandig en onderzoekend. Daarnaast werk je graag samen en ben je bereid je extra in te zetten.

 

Voorwaarden om deel te nemen zijn:

- Je hebt in ieder geval aan het einde van het tweede studiejaar je propedeuse gehaald

- Je bent bereid aan minimaal vier extra bijeenkomsten die in het CWZ georganiseerd worden per studiejaar deel te nemen

- Je sluit de praktijkperiode met een voldoende af om door te mogen in deze route. Bij een onvoldoende stopt in principe deelname aan het vervolg van de route.

 

Verder wordt bij de selectie o.a. gescreend op motivatie voor de route en het CWZ en reeds behaalde resultaten in theorie en praktijk.

 

Wat zijn de voordelen van de CWZ-route hbo-v?

Met deze route bieden wij jou de kans je breed te ontwikkelen en doe je een schat aan ervaring op binnen het CWZ. Met ziekenhuiservaring tijdens de stage heb je na diplomering makkelijker de mogelijkheid om je loopbaan in een ziekenhuis te vervolgen.

Je krijgt de mogelijkheid om verdiepende en verbredende bijeenkomsten te volgen.

Je ontvangt zowel vanuit de afdeling als vanuit het Leerhuis ondersteuning tijdens je opleiding.

Naast de stagevergoeding (conform CAO) tijdens de stageperiodes krijg  je ook het collegegeld zolang je succesvol in de route zit.

Hoe meld ik me aan voor de CWZ-route hbo-v?

In principe komt er jaarlijks in het voorjaar een vacature uit voor de CWZ-route hbo-v. Voor informatie neem je contact op met het Leerhuis (Annemiek ter Braak) via telefoon 024-3655105.