Opleiding verpleegkunde

Als je voor een verpleegkundige opleiding kiest, kies je voor een veelzijdig, verantwoordelijk en dynamisch beroep. De verzorging en verpleging van zieke mensen wordt aan je toevertrouwd. Je zorgt ervoor dat een patiënt zowel lichamelijk als psychisch goed is voorbereid op een onderzoek of operatie. En je werkt met mensen. Een patiënt kan bijvoorbeeld onzeker zijn of bang, of zich zorgen maken dat een behandeling niet aanslaat. Dan ben jij vaak het eerste aanspreekpunt.

Waarom kiezen voor CWZ?

CWZ biedt veel studenten verpleegkundig onderdak om gedurende de opleiding ervaring op te doen in een topklinisch ziekenhuis, waarbinnen meerdere landelijke erkende expertisecentra aanwezig zijn. Hierbij kun je denken aan het prostaatcentrum, de knie, hoofd- en aangezichtspijn en bijzondere neurochirurgie. We hebben veel specialismen onder ons dak, wat betekent dat er ook veel ervaring op verschillende afdelingen kan worden opgedaan. Naast reguliere afdelingen zijn er ook leerafdelingen waar een groot deel van de verpleegkundigen in opleiding is. Zij worden coachend begeleid door meer ervaren verpleegkundigen. Ook doen we veel aan onderzoek  en innovaties om de nieuwste ontwikkelingen en inzichten toe te passen in de dagelijkse praktijk. Meer informatie hierover vind je op de pagina onderzoek.

Spreekt het vak je aan?

Heb je belangstelling voor het volgen van een verpleegkundige opleiding? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. CWZ biedt zelf geen BBL/duaal opleidingsplaatsen aan. Wel bieden we BOL/voltijd stages aan waardoor je de mogelijkheid krijgt ervaring in de praktijk op te doen als je al een opleiding volgt. Want dan leer je het vak pas écht.

In nauwe samenwerking met de HAN en het ROC biedt CWZ de volgende stageplaatsen aan:

  • hbo-opleiding verpleegkunde voltijd (via de HAN)
  • mbo-opleiding verpleegkunde BOL niveau 4 (via ROC)
  • voor studenten van de HAN is er ook de mogelijkheid stage te lopen via de CWZ-route

Open dagen

Gedurende meerdere maanden - vaak van oktober tot januari - vind je actuele vacatures op deze site.

naar vacatures